Afrika (Tanzania)

De republiek Tanzania ligt in Oost-Afrika en is circa 23 maal zo groot als Nederland. Er wonen ruim 55 miljoen mensen.
De politieke hoofdstad van Tanzania is het centraal gelegen Dodoma. De commerciële hoofdstad is Dar es Salaam aan de kust van de Indische Oceaan.

De Hans & Anneke Foundation realiseerde het eerste project, een school voor verstandelijk gehandicapte kinderen, in Arusha (Tanzania), als onderdeel van het Sibusiso centrum.
Arusha, in Noord Tanzania, ligt vlakbij de berg de Kilimanjaro. Met haar 5.895 meter is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika.

De in 2004 gefinancierde school bleek in 2008 te klein te zijn geworden. Uitbreiding van de school volgde in 2008/2009.

De tweede door de Hans & Anneke Foundation in Tanzania gefinancierde school ligt in Bwoki, niet ver van Bukoba, een stadje in het noordwesten van Tanzania aan de oever van het Victoriameer. Het betreft een ’twin complex’, een gebouw bestaande uit een kleuterschool en een vormingscentrum voor meisjes. De school is een onderdeel van het project voor weeskinderen ‘Partage Tanzanie’.

Eveneens in Bwoki werd medio 2007 gestart met de bouw van een technische school. De school kwam in april 2008 gereed. In september 2008 werd begonnen met de bouw van een hostel voor díe leerlingen van het voornoemde vormingscentrum die te ver van de school wonen om dagelijks op en neer te reizen. Het hostel kon in augustus 2009 in gebruik worden genomen.

Ook voor Partage is in augustus 2007 een opleidingscentrum voor Montessori kleuteronderwijs geopend. Het centrum is gebouwd in Bukoba zelf.

In oktober 2006 heeft de Hans & Anneke Foundation ingestemd met de financiering van de bouw van een kleuterschool en een lagere school voor het Elisabeth Center. Het Elisabeth Center ligt bij Kolila, een dorpje in de buurt van Arusha. Vanwege de verslechterde watervoorziening als gevolg van de droogte is in februari 2010 een begin gemaakt met het waterproject. Eind 2010 waren de werkzaamheden voltooid.

De vlag van Tanzania bestaat uit vier kleuren.
Het zwart vertegenwoordigt het volk, het groen het land, het blauw het water (de meren en de Indische Oceaan) en het geel de mineralen.