Bwoki (Tanzania) – Hostel

Gerealiseerd: augustus 2009

Teneinde ook meisjes die te ver van het Vormingscentrum in Bwoki wonen om dagelijks op-en-neer te reizen (= lopen) de mogelijkheid te bieden de school te bezoeken, stemde de Hans van Bokkem Foundation in juni 2008 in met financiering van de bouw van een hostel.
In verband met de voortdurende prijsstijgingen werden zoveel mogelijk bouwmaterialen in juli en augustus ingekocht, de eigenlijke bouw ging in september 2008 van start. In augustus 2009 kon het hostel in gebruik worden genomen.

Het hostel beschikt over 8 slaapkamers, 8 douche- en toiletruimtes, 2 wasgelegenheden voor het wassen van kleding, een keuken en een eetzaal/recreatiezaal. Eén van de slaapkamers is bestemd voor de matron (huismoeder); de overige 7 slaapkamers beschikken elk over 6 slaapplaatsen, zodat in totaal 42 meisjes in het hostel kunnen worden gehuisvest. De eetzaal/recreatiezaal doet tevens dienst als aula voor alle leerlingen die de drie scholen in Bwoki bezoeken.

Bouwkosten
De bouw van het hostel, inclusief meubilair en overige benodigdheden zoals beddengoed, keukengerei en servies, heeft ruim € 75.000 gekost. Betalingen zijn in termijnen, al naar gelang de bouw vorderde, aan Partage voldaan.
De Hans van Bokkem Foundation dankt allen die ertoe hebben bijgedragen de bouw van het hostel te realiseren.

Bouw in Beeld

Juni 2008 – Bouwplan en Plattegrond

Augustus 2008 – Bouwrijp maken van de grond/Uitzetwerk

September 2008 – Start metselwerk

Oktober 2008 – Metselwerk voltooid/Start dakconstructie

December 2008 – Dakconstructie voltooid

Juli 2009 – Slaapgedeelte en sanitaire ruimtes

Juli 2009 – Vanaf de veranda van de eetzaal/recreatiezaal